Het karré på grönsaksbädd

Het karré på grönsaksbädd
Foto: TV4

Het karré på grönsaksbädd

Av: Martin - Trollhättan

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m + marinering

Marinerad karré på en härlig grönsaksbädd serveras med en het mangocrème.

Dryck: Öl, Electric Nurse Nr 1443

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Karré

  • 400 g karré, strimlad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm peppar

Grönsaksbädd

  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli
  • 250 g bönor eller ärtskidor
  • 12 rädisor
  • 4 champinjoner
  • 1 gul lök

Mangosås

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g mango chutney
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Gör en marinad till karrén av rapsolja, peppar, paprikapulver, grillkrydda. Skär upp karrén i strimlor och låt marinera en stund.
  2. Skär grönsakerna i strimlor och woka dem snabbt.
  3. Efter att köttet marinerats ska det stekas på hög värme tills det är genomfärdigt.
  4. Blanda ihop crème fraiche och mangochutney och smaka av med cayennepeppar.
  5. Servera köttet på en bädd av grönsaker och servera tillsammans med mangosåsen.