I samarbete med FELIX

Het hemgjord chilisås

Felix het chilisås
Foto: Angelica Söderberg

Chilisås är gott till allt! Använd chilisåsen för att hotta till en gryta, som tillbehör eller blanda ut med crème fraiche för en mildare krämig sås. Såsen håller i flera veckor i kylskåp och blir godast först när den fått stå ett tag!

28 juni 2016
25 m

Du behöver

  • 6 tomater
  • 1 gul lök
  • 1-2 chilifrukter
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela ner tomaterna i mindre delar, skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili.
  2. Häll ner alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa såsen slät. Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Häll upp i rena flaskor, förslut och förvara i kylskåp. Såsen är godast efter några dagar när den har fått stå till sig!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX