I samarbete med FELIX

Het hemgjord chilisås

Felix het chilisås
Foto: Angelica Söderberg
Från FELIX

Chilisås är gott till allt! Använd chilisåsen för att hotta till en gryta, som tillbehör eller blanda ut med crème fraiche för en mildare krämig sås. Såsen håller i flera veckor i kylskåp och blir godast först när den fått stå ett tag!

28 juni 2016
Visa mer
25 m

Du behöver

  • 6 tomater
  • 1 gul lök
  • 1-2 chilifrukter
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela ner tomaterna i mindre delar, skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili.
  2. Häll ner alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa såsen slät. Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Häll upp i rena flaskor, förslut och förvara i kylskåp. Såsen är godast efter några dagar när den har fått stå till sig!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX