Het chili- och citronkyckling

Het chili- och citronkyckling
Foto: TV4

Helstekt kyckling är vidunderligt gott. Den här rätten får smak av citron och chili. Skinnet på kycklingen penslas med soja och smör och i ugnen blir det vackert gyllenbrunt och knaprigt. Servera kycklingen med klyftpotatis, tomatsås och grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling på 1,2 kg
  • 1 citron
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 röda spanska pepparfrukter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 3 msk neutral olja
  • 2 tsk kinesisk soja

Till servering:

  • tomatsås

Gör så här

  1. Torka av kycklingen ut- och invändigt. Krydda både inuti och utanpå med salt, chilipeppar och paprikapulver. Skär citrongräset i mindre bitar. Dela citronen i 4 klyftor. Hacka persiljan. Fyll kycklingen med citrongräs, citronklyftor och persilja.
  2. Dela pepparfrukten på längden och skrapa ut kärnorna och mellanväggarna. Hacka fruktköttet mycket fint och gnid in kycklingen med det. Lägg kycklingen i en smord, ugnssäker form. Pensla med olja och soja.
  3. Stek kycklingen i 175° ugn i 1 1/4 timme eller till en innertemperatur av 62°. Ta ut fyllningen och släng bort den. Skär upp kycklingen i portionsbitar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept