Herrgårdskyckling med spenat och potatisklyftor

Herrgårdskyckling med spenat och potatisklyftor
Foto: TV4

Färdigköpta potatisklyftor är härlig lyx på fredagkvällen. Då går det lätt och snabbt att laga en kycklingrätt med spenat till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer à 120-150 g
  • salt och malen vitpeppar
  • 60 g rökt skinka
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 msk fransk senap
  • 2 dl riven ost
  • Spenat:
  • 200 g färsk spenat
  • 0,5 gul lök
  • smör
  • salt och malen vitpeppar
  • riven muskotnöt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisklyftorna på en smord plåt och stek dem i ugnen i 20 minuter.
  2. Putsa filéerna, lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär skinkan i mycket små tärningar och blanda med crème fraiche, persilja, senap och ost. Bred blandningen över kycklingen och stek i ugnen, 175–200° i ca 15–20 minuter.
  3. Skölj spenaten mycket noga i kallt vatten och skär eller bryt sönder den i grova bitar. Hacka löken och fräs den i lite smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en liten stund, krydda med salt och peppar och lite riven muskot. Servera kyckling med potatisklyftor och spenat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept