Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor

Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor
Foto: TV4

Kycklingfilé med smak av fransk senap är en given fredagssuccé. Servera den med smörfräst spenat och potatisklyftor.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 60 g rökt skinka
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 msk fransk senap
  • 2 dl riven ost
  • Spenat:
  • 200 g färsk spenat
  • 0,5 gul lök
  • smör
  • salt och malen vitpeppar
  • riven muskotnöt

Potatisklyftor:

  • 1 kg potatis
  • smör och olja att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Potatisklyftor: Skala och klyfta potatisen och bryn den i margarin och olja. Lägg över i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek den färdigt i ugnen på 175°, ca 15 - 20 minuter.
  2. Kyckling: Putsa filéerna, lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär skinkan i mycket små tärningar och blanda det med crème fraiche, persilja, senap och ost. Bred blandningen över kycklingen och stek den i ugnen, 175–200° i 15–20 minuter.
  3. Spenat: Skölj spenaten mycket noga i kallt vatten och skär eller bryt sönder den i grova bitar. Hacka löken och fräs i lite smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en liten stund, krydda med salt och peppar och lite riven muskot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept