Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor

Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Herrgårdskyckling med fräst spenat och potatisklyftor

18 ingredienser

Kycklingfilé med smak av fransk senap är en given fredagssuccé. Servera den med smörfräst spenat och potatisklyftor.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • vitpeppar
  • 60 g rökt skinka
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 dl ost, riven

Spenat:

  • 200 g färsk spenat
  • 0,5 gul lök
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot, riven

Potatisklyftor:

  • 1 kg potatis
  • smör och olja att steka i
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Potatisklyftor: Skala och klyfta potatisen och bryn den i margarin och olja. Lägg över i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek den färdigt i ugnen på 175°, ca 15 - 20 minuter.
  2. Kyckling: Putsa filéerna, lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär skinkan i mycket små tärningar och blanda det med crème fraiche, persilja, senap och ost. Bred blandningen över kycklingen och stek den i ugnen, 175–200° i 15–20 minuter.
  3. Spenat: Skölj spenaten mycket noga i kallt vatten och skär eller bryt sönder den i grova bitar. Hacka löken och fräs i lite smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en liten stund, krydda med salt och peppar och lite riven muskot.