Ugnsbakad lök med grädde och parmesan

Ugnsgratinerad lök med grädde och parmesan. Gott till till exempel kyckling.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


13 oktober 2011

Du behöver

  • 6 st gula lökar, skalade och ansade smör
  • 2–3 dl vispgrädde
  • 2 dl parmesan, finriven
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • några kvistar timjan, plockade

Gör så här

  1. Lägg löken i kallt vatten i en stor kastrull och koka upp, sjud 15–20 minuter med lock.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Häll av vattnet och halvera lökarna.
  4. Lägg lökhalvorna med snittsidan neråt i en smord ugnsfast form.
  5. Salta, peppra och tillsätt timjan.
  6. Blanda grädden med hälften av parmesanosten och häll över.
  7. Lägg resten av osten på toppen.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
  9. Lökarna är goda att servera till grillat, kyckling, korv och fläskkött.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept