Syltad lök

Du behöver

  • 1 kg röd el vit steklök alt pärllök
  • 10 st vitlöksklyftor, skalade
  • Ättikslag
  • 3 dl ättiksprit 12 % 8 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 10 st svartpepparkorn
  • 10 st vitpepparkorn

Gör så här

  1. Häll kokande vatten över lök och vitlök, låt stå tills vattnet svalnat.
  2. Skala lökarna med en liten vass kniv.
  3. Häll alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull och koka upp.
  4. Tillsätt lök och vitlök och koka ett par minuter.
  5. Lägg löken i väl ren- gjorda burkar, häll på lag och låt svalna.
  6. För- slut väl och förvara svalt.
  7. Det blir godast om de får ligga några dagar före servering, men håller minst 2 månader i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept