Svartrötter med krabbröra

Du behöver

Svartrötter

  • 500 g svartrötter
  • 1 st citron
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 5 dl hönsbuljong

Krabbröra

  • 2 dl majonäs
  • 3 msk brynt smör
  • 1 ben från spindelkrabba, alt 4 3 dl handskalade räkor.
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 2 cm pepparrot
  • peppar, från kvarn

Gör så här

  1. Svartrötter
    Tvätta och skala svartroten, gör inget om det blir lite små prickar kvar.
  2. Lägg i vatten med citronsaft så de inte mörknar.
  3. Koka upp buljongen, koka svartroten i ca 5-7 minuter tills de mjuknar med har lite krisp i mitten.
  4. Krabb/räkröran
    Bryn smöret nötigt, pass upp så att det inte blir bränt.
  5. Smaksätt under flitig vispning i majonnäsen, få med bottensatsen där mycket av smaken finns.
  6. Blanda ner det rensade krabbköttet, räkorna i majonäsen.
  7. Smaksätt med riven pepparrot, gräslök.
  8. Servera med rostat bröd, bitar av svartrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept