Inlagda gulbetor

Från Nyhetsmorgon

Gula betor är så mycket roligare att bjuda på än de klassiska röda, prova gärna att göra detta recept på polkabetor också.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


13 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

  • 600 g gulbetor

Ättikslag

  • 4 cm pepparrot, finskivad
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 2 cm ingefära, skalad och skivad
  • 3 st stjärnanis
  • 1 bit kanelstång
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpepparkorn, grovmortlade

Gör så här

  1. Tvätta och borsta betorna.
  2. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter.
  3. Skölj betorna i kallt vatten, skala och tärna dem.
  4. Blanda ingredienserna till ättikslagen och koka upp.
  5. Lägg betorna i väl rengjorda burkar, slå den heta lagen över.
  6. Låt dra, helst över natten.
  7. För oss som gillar gari (sushiingefära) är detta en genväg, använd gärna olika färger på betorna.
  8. Förvarade i kyl- skåp kan de hålla upp till 1 år.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept