Syrade kantareller

Syrade kantareller

Av: Herman Rasmuson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Pepparrotens sting lyfter smaken på kantarellerna. Ett måste till köttbullarna eller söndagssteken. Eller till kallskuret som t ex parmaskinka eller stark korv.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 1 l kantareller (eller trattkantareller)

Ättikslag

  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 6 vitpepparkorn
  • 3 cm färsk pepparrot, skalad och skivad

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna till ättikslagen utom pepparroten.
  2. Låt den rensade och sköljda svampen sjuda med i lagen 10 minuter.
  3. Ta upp svampen och lägg den i väl rengjorda burkar tillsammans med pepparrot.
  4. Koka upp ättikslagen igen, skumma av om det behövs.
  5. Slå därefter lagen över svampen så den täcks.
  6. Förvara i kylskåp, gärna över natten. Håller minst ett par månader.