Picklade små tomater med vanilj

Från Nyhetsmorgon

Spännande mix av tomat och vanilj som märkligt nog passar bra ihop. Gott till lufttorkad skinka och dessertost.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


13 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg små tomater, skållade
  • 2 cm ingefära, skalad och finskivad
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 st vaniljstång, dalad och urskrapad

Ättikslag

  • 5 dl ättiksprit, 12 %
  • 4 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen.
  2. Lägg i tomater, ingefära, kanelstång, vaniljstång och -frön och sjud 5 minuter.
  3. Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar med lock.
  4. Häll över den varma lagen och låt stå ett par dygn i kylskåp.
  5. Håller minst 1 månad om den förvaras kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept