Sikromskaviar

Du behöver

  • 0,5 kilo sikrom
  • salt och vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 matsked citronsaft, koncentrerad
  • 1 matsked konjak eller whisky
  • 1,5 matsked grovsalt
  • En ren näsduk och en bit snöre

Gör så här

  1. Sikrommen vispas med en gaffel så att eventuell skyddshinna kan separeras från rommen. Saltas och försiktigt vitpeppras. Den gula löken rivs och blandas med citronsaften och konjaken. Rör om noga och låt det hela stå ett par timmar så att kryddningen sätter sin smak till romkornen.
  2. Den beredda rommen läggs i näsduken som knyts ihop med snöret och hängs upp för avrinning på lämpligt ställe. Hängs i svalt utrymme över natten.
  3. Morgonen efter läggs rommen i en bunke med lock. Grovsaltet strös som ett skikt på ytan och bunken ställs in i kylskåpet i fyra till fem timmar. Därefter har grovsaltet gett sin sälta till den nu fasta rommen, som försiktigt rörs om.
  4. En rostad brödskiva, en hårdkokt ägghalva och en dillkvist som garnering gör anrättningen än smakligare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept