Inlagd sill av sik

Du behöver

  • 2 medelstora saltade sikar

Lag:

  • 2,5 deciliter vatten
  • 5 matskedar ättika (12%)
  • 0,5 deciliter socker
  • 1-2 teskedar grovt stött kryddpeppar
  • 2 medelstora rödlökar
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Sikarna (som varvats med grovsalt och förvarats svalt sedan novemberfisket), har blötlagts under natten för att uppnå önskad sälta, sedan de fileats och noggrant rensats från alla ben.
  2. Fileerna tas upp och torkas av. Skär siken i lämpliga bitar, rör om i lagen när den kokas upp. Låt den sedan kallna och varva sikbitarna med lagen och den skivade löken i passande burk, så att lagen täcker. Låt stå kallt till nästa dag.
  3. Sik-sillen har en något hårdare konsistens, men smaken blir utmärkt. Glöm nu inte att kyla snapsen!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept