Herman Rasmusons Ängskärsröra

Du behöver

  • 2 stycken mellanstora rökta flundror
  • 1 ägg (hackat)
  • 2 matskedar finhackad gräslök
  • 3-5 medelstora kokta potatisar
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1 deciliter matlagningsyoghurt
  • 1 matsked riven pepparrot
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 matsked saltat smör
  • knäckebröd
  • dill
  • kaviar

Gör så här

  1. Beredning
  2. Rensa de rökta flundrorna från ben och skinn
  3. Lägg fiskköttet i en bunke. Tillsätt det hackade ägget och gräslöken. Skala och tärna och blanda ner den kalla, kokta potatisen.
  4. Tillsätt majonnäs, matlagningsyoghurt, riven pepparrot.
  5. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
  6. Intag supésmörgåsen på kvällsljumma berghällar. Röran serveras på knäckebröd med en klick kaviar och en dillvippa. Gott med mellanöl och en rimfrostad tistronsnaps därtill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept