Ratatouille

Från Nyhetsmorgon

Gör gärna en stor sats eftersom ratatouille passar utmärkt att frysa in och ha på lager.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


4 september 2012
Visa mer

Du behöver

  • 2 st auberginer, tärnade
  • 5 st lökar, skalade, halverade och grovt skurna
  • 4 st zucchini, tärnade
  • 2-3 dl mild olivolja
  • 6 st vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 4 msk eventuellt tomatpuré
  • 2 st lagerblad, gärna färska
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 st röda paprikor, rostade skalade och i bitar
  • 6 st tomater, skållade skalade, urkärnade och i bitar
  • 2 dl nyponkött
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs aubergine, lök och zucchini i rikligt med olja i en stor tjockbottnad kastrull med lock.
  2. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor. Därefter tomater och paprika.
  3. Småkoka under lock på medelvärme ca 1 timme. Gott att servera med riven ost, rostat surdegsbröd och hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept