Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

Av: Herman Rasmuson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Goda som det är att knapra på och ger höga hushållspoäng på släktmiddagen.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 2 kg ättiksgurka

Råvaror

  • saltlag
  • 2 dl salt
  • 2 l vatten

ättikslag

  • 5 dl vatten
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 8 dl strösocker
  • 0,5 dl gula senapsfrön
  • 8 hela nejlikor
  • 8 hela nejlikor
  • 2 stjärnanis
  • 1 knippe dill (alternativt dillkronor)
  • 10 svarta vinbärsblad, noggrant sköljda

Gör så här

  1. Rengör gurkan gärna med en diskborste.
  2. Picka gurkorna med en gaffel.
  3. Sätt i en skål, salta häll över vatten så att alla gurkor täcks.
  4. Låt gurkorna dra minst ett dygn i kyl.
  5. Häll av saltlagen och skölj och låt gurkorna rinna av ordentligt.
  6. Koka upp ättikslagen. Lägg gurkorna varvat med krondill, svartvinbärsblad i glasburkar.
  7. Häll den heta lagen över gurkorna så att de täcker, förslut väl. Gurkorna håller minst 1 månad i kylskåp.