Inlagd picklad pumpa

Inlagd picklad pumpa

Av: Herman Rasmuson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 700 g butternutpumpa skalad och tärnad
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 silverlökar, skalade och skivade
  • 2 cm ingefära, skalad och skivad

ättikslag

  • 2,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 tsk salt
  • 6 dl strösocker

Gör så här

Dag 1

  1. Blanda pumpa, chili, lök och ingefära. Koka upp ättiksprit och salt och häll över pumpan. Låt stå kallt under natten.

Dag 2

  1. Tillsätt socker till övriga ingredienser och koka allt tills pumpan är mjuk.
  2. Förvara i väl rengjorda glasburkar med lock. Håller i kylskåp minst 1 månad.