Farmor Kätes kycklingsoppa

En varm och god soppa med kyckling i huvudrollen. Kycklingen får sällskap av rotfrukter och kryddor som koriander och basilika.

För att få en starkare smak av ingefära, riv gärna ner en extra bit i soppan innan serveringen.

29 september 2008

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • olivolja
  • 1 l (ca) vatten
  • 1-2 hönsbuljongtärningar
  • 2 st citroner
  • 1 st chilipeppar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 300 g (ca) broccoli
  • 1 knippe vårlök
  • 2 dl kokosmjölk
  • färsk koriander
  • färsk basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 6 delar.
  2. Tag en tjockbottnad kastrull och bryn delarna i olivolja tills de är gyllenbruna.
  3. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  4. Pressa saften från citronerna och häll ner i kastrullen tillsammans med finhackad chili, vitlök och ingefära.
  5. Tärna broccolistammen och lägg ner i soppan. Koka upp.
  6. Sänk sedan värmen och låt därefter puttra i ca 30 minuter.
  7. Grovhacka vårlöken.
  8. Häll i kokosmjölken, vårlöken, broccolibuketterna. Låt soppan koka upp ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Tag sedan av kastrullen från värmen.
  10. Grovhacka koriander och basilika och strö över soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept