Farmor Kätes kycklingsoppa

En varm och god soppa med kyckling i huvudrollen. Kycklingen får sällskap av rotfrukter och kryddor som koriander och basilika.

För att få en starkare smak av ingefära, riv gärna ner en extra bit i soppan innan serveringen.

29 september 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • olivolja
  • 1 l (ca) vatten
  • 1-2 hönsbuljongtärningar
  • 2 st citroner
  • 1 st chilipeppar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 300 g (ca) broccoli
  • 1 knippe vårlök
  • 2 dl kokosmjölk
  • färsk koriander
  • färsk basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 6 delar.
  2. Tag en tjockbottnad kastrull och bryn delarna i olivolja tills de är gyllenbruna.
  3. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  4. Pressa saften från citronerna och häll ner i kastrullen tillsammans med finhackad chili, vitlök och ingefära.
  5. Tärna broccolistammen och lägg ner i soppan. Koka upp.
  6. Sänk sedan värmen och låt därefter puttra i ca 30 minuter.
  7. Grovhacka vårlöken.
  8. Häll i kokosmjölken, vårlöken, broccolibuketterna. Låt soppan koka upp ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Tag sedan av kastrullen från värmen.
  10. Grovhacka koriander och basilika och strö över soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept