Blåbärspannkakor

4

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • färska blåbär i mängder
  • annars frysta, väl avrunna blåbär,
  • som vispas ner i smeten
  • smör till stekning
  • socker för garnering

Gör så här

  1. Vispa äggen med lite av mjölken.
  2. Häll ner mjölet undan för undan och vispa tills smeten fått en jämn konsistens.
  3. Blanda sedan i resten av mjölken och saltet.
  4. Häll blåbären direkt i pannkakssmeten. Rör om ordentligt.
  5. Smält en klick smör i en stekpanna. Låt inte stekpannan bli för het, då kan blåbären bli brända.
  6. Rör om i smeten ordentligt och häll en generös skopa i pannan. Obs! Det är viktigt att röra om smeten varje gång du ska göra en ny pannkaka.
  7. Grädda pannkakan på båda sidorna.
  8. Strö på generöst med socker och servera gärna med fler färska bär och vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept