Irena & Henrys sweetchilisallad

4

Du behöver

  • 2 cm ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl korainder (färsk)
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • ca 10 tomater (små körsbärstomater)
  • 1 rödlök
  • 1 knippe basilika (färsk)
  • 1,5 dl blomkål, grovhackad
  • 1 stor morot
  • 1 endiv i skivor
  • 0,5 dl ruccolasallad
  • isbergs eller annan sallad efter behag
  • 3 st kycklingfileér
  • 0,5 citron
  • 3 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk ljus soja
  • Dressing:
  • 1 dl sweetchilisås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ljus soja
  • 2 cm hackad ingefära
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skär eller bryt salladen, skölj i durkslag. Låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg i en stor salladsskål. Hacka blomkål, endiv, paprika, rödlök och morot grovt och lägg i skålen. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i skålen med de hackade grönsakerna. Skär tomaterna i halvor. Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Skala ingefäran och skär också den i tunna små skivor. Finhacka chili och koriander. Häll ner alltsammans i salladsskålen och blanda. Grovhacka basilika och ruccolasalladen och blanda slutligen ner dem i salladen.
  2. Skölj kycklingfileérna ordentligt. Skiva dem i tuggstora bitar och lägg dem i en skål. Häll citron, soja och honung över kyckligen och blanda ordentligt. Låt gärna kycklingen ligga i marinaden en stund eller stek kycklingen i den. Stek i panna tills de är klara och blanda antingen ner direkt i salladen eller lägg först upp sallad på en tallrik och garnera med kyckling.
  3. Dressing:
  4. Häll ner allting i en mixer, mixa och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept