Palsternacksoppa med kantarelltoast

4

Du behöver

Soppa:

  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • flakesalt
  • 7 dl mjölk
  • svartpeppar
  • Toast:
  • 50 g gula kantareller
  • rödlök
  • färsk oregano
  • smör
  • 4 skivor bröd, mörkt

Gör så här

  1. Soppan:
  2. Skär ner palsternackan och vänd bitarna i olja och lite salt. Baka dem halvmjuka i 100 gr ugn. Slå bitarna i en kastrull tillsammans med
  3. Mjölk och koka dem helt mjuka. Mixa till slät konsistens. Sila och smaka av med peppar.
  4. Toast:
  5. Rosta brödskivorna i torr stekpanna.
  6. Skiva löken och svetta den tillsammans med svampen i en klick smör. Vänd ner grovskuren oregano och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept