Ölbräserad rådjursgryta

Du behöver

  • 1 kg rådjursbog, putsad i 3x3 cm stora bitar
  • 2 st gullökar
  • 1 l rådjursfond
  • 0,5 l ale
  • lagerblad
  • Svarta enbär
  • 2 hg gula kantareller(rensade)
  • 1 hg trattkantareller(rensade)
  • 600 g potatis, små
  • 16 st brysselkål
  • 12 st späda morötter
  • bladpersilja
  • Gröna enbär
  • liten gurka
  • Saltlake, 5%-ig
  • maizena

Gör så här

  1. Bryn köttet i en stekpanna med smör runtom krydda med salt och peppar.
  2. Fräs med grov skivad gullök, enbär och lagerblad på slutet.
  3. Bräsera köttet mört, ca 4 timmar.
  4. Koka med potatisen under de sista 20 minuterna.
  5. Lägg in gurkan i saltlaken.
  6. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten, kyl av i iskallt vatten.
  7. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten, kyl av i iskallt vatten.
  8. Båda grönsakerna kokas så att de bibehåller tuggmotstånd.
  9. Stek svamparna i en stekpanna med smör, av sluta stekningen med finhackad schalottenlök.
  10. Vid servering, avsluta grytan med att tillsätta, grönsakerna, svampen, finskuren bladpersilja och gröna enbär.
  11. Servera den inlagda gurkan till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept