Stekt rostbiff från Svartådalen med ramslök, gotlandssparris och kirskål

Från Nyhetsmorgon

Rostbiff som är stekt och som serveras tillsammans med ramslök, sparris från gotland och kirskål.

2 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kg rostbiff
  • 8 st grön sparris
  • 8 st späda blad ramslök
  • kirskål
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 1 st äggula
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda rostbiffen runt om och bryn den i en stekpanna.
  2. Ugnsbaka rostbiffen i en 100 grader varm ugn till en kärntemperatur på 54 grader, låt kallna.
  3. Putsa den gröna sparrisen och koka den kort i saltat vatten, kyl av i iskallt vatten.
  4. Skölj de gröna bladen i iskallt vatten och lyft upp dem på ett torrt papper så att de kan rinna av.
  5. Skala vitlöksklyftorna och koka dem i ca 5 minuter i saltat vatten.
  6. Lyft upp klyftorna och mosa dem lätt med en gaffel.
  7. Lägg vitlöksklyftorna i en kannmixer med ca 1/3 äggula tillsätt oljan i en tunn jämn stråle under mixning tills ni har fått en slät tjock vitlöksemulsion, smaka av med salt och peppar.
  8. Vid servering:
  9. Skär tunna skivor av rostbiffen, rulla rostbiffen och lägg ut dem på ett fat. Skär på längden tunna skivor av sparrisen.
  10. Lägg ett litet ramslöksblad mellan två sparrisskivor och rosta dem i 170 grader varm ugn med lite smör salt och peppar i ca 2 minuter, låt svalna.
  11. Stek kirskålen spröd i ”krusat” smör på svag värme så att färgen behålls i ca 4 minuter. Låt kirskålen rinna av på papper.
  12. Lägg sparrisen på rostbiffrullarna, lägg på en liten sked vitlöksemulsion och toppa med stekt kirskål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept