Stekt hängmörad kalvbiff med vårpickels, senap och rostad vit sparris

Från Nyhetsmorgon

En härligt stekt kalvbiff som serveras med pickles, senap och vit sparris som är rostad.

15 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kalvbiff, hängmörad
  • 8 st vårlökar
  • 8 st späda morötter
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 msk senapskorn (förvällda)

Pickelslag:

  • 3 st delar vatten
  • 2 st delar socker
  • 1,5 st delar ättika eller vinäger
  • 12 st vita sparrisar
  • 1 knippe bladlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka morötterna och färsklöken kort så att de fortfarande har ett tuggmotstånd utan att vara knapriga, kyl av i iskallt vatten.
  2. Lägg grönsakerna i pickelslag (gärna över natten).
  3. Lyft grönsakerna ur lagen på ett papper så att de blir torra.
  4. Skär grönsakerna i 2 centimeter stora bitar.
  5. Blanda grönsaker, kapris, majonnäs och senapskorn.
  6. Smaka av blandningen med salt och peppar.
  7. Skär köttet i 2 stycken 400 grams bitar, späcka gärna köttet med sauterad lök- och ramslök smaksatt med salt och peppar.
  8. Krydda köttet med salt och peppar.
  9. Bryn köttet i en stekpanna i krusat smör.
  10. Ugnsstek köttet i 120 grader varm ugn till en kärntemperatur på 58 grader.
  11. Låt köttet vila ca 20 minuter innan det används.
  12. Skala sparrisen från ca en centimeter nedanför knoppen och ända ner till roten runt om hela sparrisen.
  13. Lägg sparrisen på en plåt och strö över lite socker och salt, häll på olivolja så att 2/3 av sparrisen täcks.
  14. Baka sparrisen i 220 grader varm ugn i ca 10 minuter så att sparrisen får lite färg och blir bakad med lite motstånd kvar.
  15. Serveras varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept