Grillad rimmad skinka, coleslaw och rostad prinsesspotatis

Grillad rimmad skinka, coleslaw och rostad prinsesspotatis
Foto: TV4
Henrik Norström
Henrik Norström

Grillad rimmad skinka, coleslaw och rostad prinsesspotatis

13 ingredienser

Det är gott med grillat både på sommaren och på vintern. Enkelt att tillaga och gott med en krämig coleslaw till.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor rimmad skinka
  • 1 spetskål
  • 1 morot
  • 600 g prinsesspotatis
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • grovkornig senap
  • salt
  • peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla kålen fint, skala och grovriv moroten. Lägg kålen och moroten på papper strö på salt så att vätskan dras ut.
  3. Tvätta potatisen och dela dem på längden. Smörj en ugnssäker form och lägg potatisen med snittsidan upp. Salta och peppra. Strö lite finplockad timjan samt skalad skivad vitlök över potatisen. Stek potatisen mitt i ugnen cirka 30 minuter (den skall vara gyllenbrun.)
  4. Pressa ut vätskan ur kålen och morötterna. Blanda dem med crème fraiche och majonnäs smaksätt med senap och peppar.
  5. Grilla de rimmade skinkskivorna över glöd eller i panna, avsluta med att pensla på lite rapsolja smaksatt med finhackad vitlök. Servera skinkskivorna med potatis och coleslaw.