Grön sparrissoppa med ugnsbakad regnbågslax

40 min
4
Från Efter tio

En härligt grön soppa på färska sparrisar, serveras här tillsammans med äggula bakad i olja och ugnsbakad regnbågslax.

15 november 2007
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 300 g grön sparris
  • 50 g spenat
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 4 st ägg
  • 160 g lax
  • 50 g surdegsbröd
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 70 grader.
  2. Skär brödet i ½ centimeter stora kuber och stek dem frasiga i en het panna.
  3. Värm olja till 70 grader i en gryta eller kastrull.
  4. Separera äggulorna från äggvitorna och baka sen gulorna i oljan i cirka 15 minuter. Använd en termometer för att kontrollera kärntemperaturen, den ska vara på 64 grader.
  5. Krydda regnbågslaxen och baka den i ugnen tills den når en kärntemperatur på 40 grader.
  6. Skär sparrisen i bitar och fräs den mjuk i lite smör i cirka 4 minuter. Tillsätt buljongen och låt det koka i cirka 10 minuter. Koka under tiden upp grädden.
  7. Tillsätt spenat och uppkokt grädde och smaka av med salt, peppar och smör. Mixa ingredienserna till en slät soppa.
  8. Lägg upp lax, ägg och krutonger i en djup tallrik. Häll upp sopppan i en kanna och servera den vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept