Stekt vitsparris

Du behöver

  • 8 vitsparris
  • 12 toppmurklor
  • 100 g sommargyllen
  • 20 g löktrav
  • 20 g vatten krasse
  • Olivolja, smör, salt och peppar

Gör så här

  1. Skala sparrisen nedanför knoppen och neråt, baka sparrisen i 200 grader varm ugn i olivolja som täcker sparrisen till 2/3. Baka i cirka 5 minuter eller tills sparrisen fått lite färg, låt sparrisen svalna i oljan .
  2. Sommargyllen förvälls i kokande saltvatten och kyls av i iskallt vatten. Lyft upp sommargyllen så att den kan torka på papper.
  3. Spar några blad av krassen till garnering. Lägga vattenkrassen i en mixerkanna med ett par centiliter vatten, tillsätt olivolja under mixning till dressingen blir tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sommargyllen blandas med löktravsblad och smaksätts med olivolja, salt och peppar.
  5. Toppmurklor steks i krusat smör, smaksätts med salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept