Liten sparrissallad

Du behöver

  • 14 grön sparris
  • 160 g rökt ankbröst
  • 1 bit bakad kavring
  • 0,1 nässlor
  • 2 klyftor vitlök
  • ekbladssallad

Gör så här

  1. Koka 12 stycken av den gröna sparrisen i lättsaltat vatten i ca 1 minut, kyl av i iskallt vatten. Skär varje sparris i 4-5 jämnstora bitar. Hyvla 2 av sparrisarna med hjälp av en potatisskalare i kallt vatten.
  2. Skölj nässlorna i kallt vatten, lyft upp dem så att de kan torka på papper . Stek nässlorna frasiga i smör.
  3. Skiva brödet tunt. Stek brödskivorna frasigt i smör.
  4. Skiva ankbröstet i tunna skivor.
  5. Förväll vitlöken. Vitlöken och en ½ äggula läggs i en mixerkanna , tillsätt olivolja under mixning tills det blir en krämig vitlöksdressing.
  6. Plocka hjärtbladen av salladen i iskalltvatten, låt dem rinna av på ett torrt papper.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept