Kryddpepparmarinerad marulk med aubergine och krassedressing

4

Du behöver

  • 300 g marulksfilé
  • 2 dl 5% rimlag
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk grovmalen kryddpeppar
  • 1 aubergine
  • 1 pressad citron
  • 20 g vattenkrasse
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär marulken i mycket tunna skivor.
  2. Rimma skivorna i rimlagen i 5 minuter. Stanna av rimningen med kallt vatten och torka sedan marulksskivorna på ett papper. Skala och skär auberginen i stavar om 1*1*5 cm. Lägg stavarna i en form och stänk över citronsaft och lite olivolja. Baka auberginen i 100 graders varm ugn i ca 10 minuter. Mixa vattenkrassen i en kannmixer med 1 msk vatten. Mixa i olivoljan och smaka av med salt och peppar. Koka ihop vatten, socker och vinäger med kryddpeppar . Låt lagen kallna helt. Doppa marulksskivorna i lagen och rulla dom runt varsin auberginestav. Lägg på fat och garnera med krassedressingen och plockade krasseblad
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept