Crème brûlée med frostade tranbär

8

Du behöver

  • 7,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 9 äggulor
  • 180 gram socker
  • 1 vaniljstång
  • råsocker
  • 1 äggvita
  • florsocker
  • 40 tranbär

Gör så här

  1. Rör ihop socker och äggulor, tillsätt gräddmjölk och vaniljkärnorna. Sila och häll upp i portionsformar.
  2. Baka brûléerna i 90 grader varm ugn i ca 1 timme ( om ni inte har en ugn med varmluft, baka i 110 grader varm ugn i vattenbad) eller tills de har stannat. Ställ brûléerna kallt.
  3. Vispa några tag i äggvitan. Doppa tranbären äggvitan, rulla dem sedan i florsocker. Baka dem i 100 grader varm ugn i ca 1 timme. Ställ dem torrt.
  4. Vid servering: lägg ett jämnt lager med råsocker på toppen av brûléerna. Bränn sockret med en gasbrännare, så att ni får en knäckig yta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept