Crème brûlée med frostade tranbär

15 november 2007
8

Du behöver

  • 7,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 9 äggulor
  • 180 gram socker
  • 1 vaniljstång
  • råsocker
  • 1 äggvita
  • florsocker
  • 40 tranbär

Gör så här

  1. Rör ihop socker och äggulor, tillsätt gräddmjölk och vaniljkärnorna. Sila och häll upp i portionsformar.
  2. Baka brûléerna i 90 grader varm ugn i ca 1 timme ( om ni inte har en ugn med varmluft, baka i 110 grader varm ugn i vattenbad) eller tills de har stannat. Ställ brûléerna kallt.
  3. Vispa några tag i äggvitan. Doppa tranbären äggvitan, rulla dem sedan i florsocker. Baka dem i 100 grader varm ugn i ca 1 timme. Ställ dem torrt.
  4. Vid servering: lägg ett jämnt lager med råsocker på toppen av brûléerna. Bränn sockret med en gasbrännare, så att ni får en knäckig yta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept