Anjoviskroketter med syrad lökdipp.

4

Du behöver

  • 100 g mandelpotatis
  • 1 äggula
  • 6 ansjovisfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 äggvita
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl japanskt ströbröd(panko)
  • 4 msk finhackad silverlök
  • 0,5 dl god vitvinsvinäger
  • 1 dl avrunnen gräddfil
  • 1 msk finskuren dill

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lätt saltat vatten. När den är genomkokt så häll av vattnet och låt den ånga av sig tills den är helt torr. Pressa potatisen och blanda i salt, peppar, skuren ansjovis, olivolja, dill och äggula. Forma potatissmeten till små kulor och vänd dom sedan i mjöl, därefter uppvispad äggvita och sedan i ströbrödet. Koka upp silverlöken i vitvinsvinägern. När den börjar koka så silar man bort vätskan och låter sedan löken kallna. Blanda löken med gräddfilen, salt och peppar. Fritera potatiskulorna i 160 graders varm olja tills dom är gyllenbruna. Servera med lök dippen i skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept