Buggskav

15 november 2007
4

Du behöver

  • 6 st potatisar
  • 400 g renskav
  • 400 g kantareller
  • 2 msk blandade färska örter (ex rosmarin o timjan)
  • 2 st stora el 4 mindre kronärtskockor
  • lite pressad citron till skockorna
  • 1 st limefrukt, pressas
  • 100 g frysta gröna ärtor
  • olivolja och smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • rosmarin och basilika till garnering

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatisarna tunt. Lägg omlott i fint mönster och stek 4 vackra potatisblommor i olivolja, salta och peppra.
  2. Snabbstek renskav och knaperstek kantareller i olivolja, tillsätt en klick smör på slutet. Salta, peppra och blanda i örterna.
  3. Plocka bort de yttre bladen från kronärtskockorna, halvera el kvarta dem och tag bort skägget i mitten. Lägg skockorna i citronvatten så de inte mörknar. Koka dem mjuka i limesaft och vatten som täcker. Salta och peppra.
  4. Uppläggning: Lägg en potatisblomma på varje tallrik, fördela renskav och kantareller ovanpå och toppa med kronärtskockor. Dekorera med gröna ärtor, rosmarin och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept