Buggskav

4

Du behöver

  • 6 st potatisar
  • 400 g renskav
  • 400 g kantareller
  • 2 msk blandade färska örter (ex rosmarin o timjan)
  • 2 st stora el 4 mindre kronärtskockor
  • lite pressad citron till skockorna
  • 1 st limefrukt, pressas
  • 100 g frysta gröna ärtor
  • olivolja och smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • rosmarin och basilika till garnering

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatisarna tunt. Lägg omlott i fint mönster och stek 4 vackra potatisblommor i olivolja, salta och peppra.
  2. Snabbstek renskav och knaperstek kantareller i olivolja, tillsätt en klick smör på slutet. Salta, peppra och blanda i örterna.
  3. Plocka bort de yttre bladen från kronärtskockorna, halvera el kvarta dem och tag bort skägget i mitten. Lägg skockorna i citronvatten så de inte mörknar. Koka dem mjuka i limesaft och vatten som täcker. Salta och peppra.
  4. Uppläggning: Lägg en potatisblomma på varje tallrik, fördela renskav och kantareller ovanpå och toppa med kronärtskockor. Dekorera med gröna ärtor, rosmarin och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept