Grillad gödkalvschnitzel med svampragu

4

Du behöver

  • 600 g gödkalvschnitzel, i 4 tunna skivor
  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 2 st färska vitlökar
  • 1 msk ricottaost
  • 0,5 dl kalvbuljong
  • 50 g smör + lite att fräsa i
  • lite olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • gräslök till garnering

Gör så här

  1. Klappa in schnitzlarna med salt och vitpeppar. Pensla med olivolja och grilla 1 minut på varje sida.
  2. Låt trattkantarellerna ligga i blöt 10-15 min. Klyfta och skala vitlökarna och fräs dem i lite smör. Krama ur de blötlagda svamparna och låt dem fräsa med. Salta, peppra och tillsätt kalvbuljongen. Rör ner smöret och smula ner ricottaosten. Låt alltsammans sjuda upp innan serveringen.
  3. Servera gärna med polenta (se särskilt recept).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept