Asiatiskt gott på entrecôte

4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte à 150 g
  • 4 msk sesamfrön, rostas
  • 5 msk olivolja
  • 2 st limefrukter, halveras + 1 st limefrukt, pressas
  • 3 msk soya samt 1 dl till dipskålarna
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 0,5 huvud kinakål, finstrimlas
  • 2 st morötter, skalas och finstrimlas
  • 100 g munggroddar
  • 1 msk hackad koriander + några blad till garnering
  • 8 st rispapper
  • 20 st vitlöksklyftor med skalen kvar
  • 2 msk smör
  • 1 st rosmarinkvist
  • 8 st salladslökar
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda entrecôteskivorna med salt och vitpeppar. Hetta upp 2 msk olivolja, 1 msk soya och lite limesaft i en panna. Lätthalstra köttbitarna på ena sidan ca 1 min och låt även limehalvorna gå med. Vänd köttet och låt gå på eftervärme på andra sidan i 2 min. Vänd igen, strö över sesamfröna och låt vila i pannan.
  2. Fräs kinakål, morötter och munggroddar i 2 msk olivolja.Tillsätt den hackade koriandern och glacera det hela i 2 msk soya. Blötlägg rispappren i kallt vatten, tag upp och rulla in de marinerade grönsakerna. Lägg dem i portionsskålar, droppa över lite soya och garnera med koriander.
  3. Koka vitlöksklyftorna ca 5 min i lite vatten, limesaft, smör, rosmarin och salt. De får då en mild nötsmak.
  4. Gör en dipmarinad av soya och 1 msk olivolja. Skölj salladslökarna.
  5. Uppläggning: Tranchera köttet i tjocka skivor och lägg upp på portionstallrikar tillsammans med vitlöksklyftor och stekta limehalvor. Skeda sesamskyn runt. Servera dipsoyan med sina salladslökar samt rispappersrul
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept