Asiatiskt gott på entrecôte

4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte à 150 g
  • 4 msk sesamfrön, rostas
  • 5 msk olivolja
  • 2 st limefrukter, halveras + 1 st limefrukt, pressas
  • 3 msk soya samt 1 dl till dipskålarna
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 0,5 huvud kinakål, finstrimlas
  • 2 st morötter, skalas och finstrimlas
  • 100 g munggroddar
  • 1 msk hackad koriander + några blad till garnering
  • 8 st rispapper
  • 20 st vitlöksklyftor med skalen kvar
  • 2 msk smör
  • 1 st rosmarinkvist
  • 8 st salladslökar
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda entrecôteskivorna med salt och vitpeppar. Hetta upp 2 msk olivolja, 1 msk soya och lite limesaft i en panna. Lätthalstra köttbitarna på ena sidan ca 1 min och låt även limehalvorna gå med. Vänd köttet och låt gå på eftervärme på andra sidan i 2 min. Vänd igen, strö över sesamfröna och låt vila i pannan.
  2. Fräs kinakål, morötter och munggroddar i 2 msk olivolja.Tillsätt den hackade koriandern och glacera det hela i 2 msk soya. Blötlägg rispappren i kallt vatten, tag upp och rulla in de marinerade grönsakerna. Lägg dem i portionsskålar, droppa över lite soya och garnera med koriander.
  3. Koka vitlöksklyftorna ca 5 min i lite vatten, limesaft, smör, rosmarin och salt. De får då en mild nötsmak.
  4. Gör en dipmarinad av soya och 1 msk olivolja. Skölj salladslökarna.
  5. Uppläggning: Tranchera köttet i tjocka skivor och lägg upp på portionstallrikar tillsammans med vitlöksklyftor och stekta limehalvor. Skeda sesamskyn runt. Servera dipsoyan med sina salladslökar samt rispappersrul
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept