Såpabborre med fjäll

4

Du behöver

  • 600 g abborrfilé
  • 8 st mandelpotatisar, skalade och skivade
  • 4 st rödlökar, strimlade
  • 2 st palsternackor, skalade
  • 4 st svartrötter, skalade
  • 8 st små morötter, skalade
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 knippa basilika, strimlad + lite till garnering

Kaviarsås:

  • 3 st tomater
  • 2 msk crème fraiche
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk Kalles kaviar
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg potatisskivorna som fjäll på abborrfiléerna. Stek i smör med potatissidan ner i 3 minuter. Vänd och stek undersidan i 2 minuter. Salta och peppra.
  2. Skär palsternackor, svartrötter och morötter i mindre bitar och stek dem i smör tillsammans med rödlöken. Smaka av med salt och vitpeppar och tillsätt basilikan strax före servering.
  3. Kaviarsås: Skala, kärna ur och hacka tomaterna. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem tillsammans med crème fraiche och mjölk. Mixa såsen och tillsätt kaviaren. Smaka av med vitpeppar.
  4. Vid serveringen, lägg en bädd av rotfrukter på varje tallrik. Placera fisken med sina potatisfjäll ovanpå och slå såsen runt. Garnera med basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept