Vendettasallad

4

Du behöver

  • 8 skivor parmaskinka, lövtunna
  • 4 st plommon, tärnade
  • 2 st limefrukter, pressade
  • 1 msk socker
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka oregano
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 kruka basilika
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Stek skinkskivorna krispiga på spisen eller i ugnen på 125° i 10-15 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda plommonen med limesaft, socker och olivolja i en kastrull. Koka ihop till krämig konsistens. Späd ev med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Plocka ner örterna men spar några basilikakvistar till garnering. Blanda dem, salta och peppra.
  4. Vid serveringen, lägg en bädd av de blandade örterna på varje tallrik. Fördela skinkan ovanpå och plommonchutneyn vid sidan. Garnera med en basilikakvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept