Indisk rissallad med rostad blomkål och broccoli

4

Du behöver

  • 8 dl kokt basmatiris
  • 3 dl kokt vildris
  • 10 små kvisttomater
  • 0,33 gurka
  • 2 schalottenlökar
  • 1 mango
  • 2 blekselleristänger
  • 5 kvistar mynta
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 apelsin
  • 2 lime
  • 1 msk curry
  • rikligt med bladpersilja till garnering

Rostad blomkål och broccoli:

  • 1 blomkål
  • 2 broccoli
  • 0,5 msk grovstött anis och kumminfrön
  • olja
  • salt och peppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt, till servering

Gör så här

  1. Rostad blomkål och broccoli:
  2. Skär ner blomkålen och broccolin i lite mindre buketter. Koka dem ”al dente” i saltat vatten ca 2 min. Häll av i durkslag.
  3. Före servering, tillsätt lite olja i en stekpanna samt kummin- och anismixet. Rosta grönsakerna tills de fått fin färg, smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Indisk rissallad:
  5. Koka basmatiris och vildris enligt anvisningarna på förpackningarna.
  6. Skala mango, gurka och schalottenlök.
  7. Skär bort kärnhuset på gurkan. Skär gurka och mango i grova bitar och finstrimla löken.
  8. Halvera tomaterna, skiva blekselleri, mynta och persilja.
  9. Rosta curryn i en varm kastrull, tillsätt basmati och vildris. Pressa ner apelsin och limejuicen, rör runt väl. Vänd ner övriga ingredienser, smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Servera gärna matlagningsyoghurt till detta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept