Biff vindaloo

1h 45 min
4

Den här grytan ska det vara rejält drag i. Snåla inte med chilin och servera med ris eller indiskt bröd.

31 mars 2008
Visa mer
1h 45 min
4

Du behöver

  • 800 g putsad ryggbiff
  • smör till stekning
  • 3 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st gröna chilifrukter
  • 2 msk kryddblandning
  • 1 tsk socker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk flytande köttfond
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • socker

Kryddblandning:

  • 1 tsk korianderfrö
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 4 st gröna kardemummakärnor
  • 1 tsk bockhornsklöver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk Colemans senapspulver

Gör så här

  1. Strimla biffen och bryn den i smör i en gryta.
  2. Skiva löken och riv vitlöken. Tillsätt lök, vitlök och kanelstång i grytan. Fräs ett par minuter utan att det tar färg.
  3. Riv ingefäran och kärna ur och hacka chilin. Pudra över kryddblandningen och blanda ner ingefära och chili. Rör om ordentligt och tillsätt socker, rödvinsvinäger, fond och vatten. Koka under lock på svag värme i cirka 1.5 timme, eller tills köttet är mört. Smaka av med salt och socker.
  4. Kryddblandning: Stöt korianderfröna i en mortel och tillsätt de övriga kryddorna. Blanda väl.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept