Marinerad laxcarpaccio

Laxcarpaccio
Foto: TV4

Du behöver

Fisk

  • 200 g lax, tunt skivad

Marinad

  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 lime, saften
  • salt och svartpeppar
  • 4 tunna skivor chili
  • 3-4 skivor ingefära

Sallad

  • 50 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Fisk
    Skiva lax och lägg på tallrikar.
  2. Marinad
    Hacka chili och ingefära och vispa ihop marinaden, smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla laxen med marinad cirka 15 minuter före servering.
  4. Sallad
    Klipp krassen i en skål, blanda med gurka, äpple, sesamolja och sesamfrön.
  5. Lägg upp salladen på laxen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept