Marinerad laxcarpaccio

Laxcarpaccio
Foto: TV4

Marinerad laxcarpaccio

Av: Henrik Fexeus

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

Fräsch inledning med fisk. Serveras med syrlig äppelsallad och gurka. /Henrik Fexéus

Vintips från Henrik
Lanson Black Label 7500

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Fisk

  • 200 g lax, tunt skivad

marinad

  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 limefrukt, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor chilifrukt
  • 3-4 skivor ingefära

sallad

  • 50 g krasse

Gör så här

Fisk

  1. Skiva lax och lägg på tallrikar.

Marinad

  1. Hacka chili och ingefära och vispa ihop marinaden, smaka av med salt och peppar.
  2. Pensla laxen med marinad cirka 15 minuter före servering.

Sallad

  1. Klipp krassen i en skål, blanda med gurka, äpple, sesamolja och sesamfrön.
  2. Lägg upp salladen på laxen.