Nyponsoppa med mandelbiskvier

Du behöver

Soppa

  • 1 kg nypon
  • 6 dl socker
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitt vin

Vaniljglass

  • 750 g grädde
  • 750 g mjölk
  • 400 g socker
  • 200 g äggula
  • 1 blad gelatin, blötlagt
  • 1 st vaniljstång

Mandelbiskvier

  • 200 g mandelmassa
  • 80 g socker
  • 40 g äggvita

Gör så här

  1. Koka nyponen i ca 10 minuter, slå bort vattnet och passera nyponen genom en passör.
  2. Koka upp nyponpurén med vattnet, socker, vitvin och lite citronjuice.
  3. Smaka av så att ni är nöjda med sötman och surligheten eftersom frukt sötman varierar.
  4. Värm gräddmjölken med en vaniljstång, blanda socker och äggulan.
  5. Häll på den varma gräddmjölken och sjud glassmeten under ständig omrörning till en temperatur på 82 grader, tillsätt gelatinet, sila och kyl ner glassmeten.
  6. Kör glassmeten i en glassmaskin.
  7. Blanda ingredienserna till biskvierna, spritsa toppar och baka biskvierna i 160 grader i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept