Oxe från Bohuslän

30 min
4
Oxe från Bohuslän
Foto: TV4

Carpaccio med klassiska tillbehör och senapsdressing

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 september 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g tunn oxfilé
  • 200 g parmesanost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk fin olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g ruccola
  • 1 kruka ruccola
  • 2 krm grovsalt från Läsö
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg upp den tunt skivade oxfilén på tallriken, garnera med ruccola och grovt hyvlad parmesanost.
  2. Krydda med lite svartpeppar och Läsö-salt.
  3. Rosta pinjenötter och lägg på tillsammans med basilikablad. Ringla över olivoljan och balsamvinägern, servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept