Hemmagjorda fiskpinnar

Hemmagjorda fiskpinnar
Foto: TV4

Låt ungarna vara med i köket och göra i ordning sina egna fiskpinnar. Små, små knubbiga ”pinnar” för den som inte är så stor i maten och större för dem med stor aptit. Servera med god, kall sås samt kokt potatis, dill och citron.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g fiskfilé, torsk, gös eller spätta
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g smör

Kall sås:

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 finhackat äpple
  • 1 finhackad saltgurka
  • 0,5 tsk curry
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i lagom stora bitar. Doppa dem först i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje ”lager” panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
  3. Finhacka äpple och saltgurka. Blanda samman majonnäs, äpple, gurka, curry, salt och peppar till såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept