Hemmagjord apelsinfromage

Hemmagjord apelsinfromage
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 apelsiner
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna och pressa två. Skär skalet i tunna strimlor och sedan i bitar. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 10 minuter och smält dem sedan på svag värme i lite av apelsinsaften. Dela äggen i gulor och vitor. Lägg gulorna i en skål och ställ åt sidan och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden.
  2. Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt. Tillsätt det rivna apelsinskalet och -saften samt gelatinet. Vispa ytterligare en stund. Tillsätt den vispade grädden och äggvitorna och vispa till en homogen smet. Häll upp fromagen i en skål och ställ den kallt att stelna.
  3. Skala den tredje apelsinen. Strimla skalet tunt och skär ut hinnfria klyftor till dekoration. Koka skalstrimlorna 1 minut och spar även dem till dekoration. Dekorera den kalla och stelnade fromagen med apelsinklyftor och skalstrimlor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept