Melkers orientaliska laxfilé i ugnen

20 min
4
Melkers orientaliska laxfilé i ugnen
Foto: Jenny Grimsgård

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé med fjällat skinn, á 180 g
  • 1 st citrongräs, i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 cm ingefära, skalad och skivad
  • 1 st chili, i bitar
  • 2 kvistar koriander
  • 4 st limeblad
  • 1 st Lime, skivad
  • salt och peppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • jasminris
  • soja
  • lime, klyftad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär några snitt i laxskinnet. Stick in de restrerande ingrediserna i snitten. Salta och peppra.
  3. Stek laxen i olja i en stekpanna.
  4. Lägg över laxen i en ugnfast form och efterstek den i cirka 10 minuter.
  5. Servera med jasminris, soja och lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept