Blodpudding med sidfläsk och äpple

25
4
Blodpudding med sidfläsk och äpple
Foto: Jenny Grimsgård

En snabblagad pytt på blodpudding som är kryddig och god. Recept från boken Hemma hos Melker Andersson.

När min bror Magnus pluggade i Umeå levde han på blodpudding. Det här receptet är skapat för honom. /Melker

Läs mer om boken

Hemma hos Melker Andersson


22 februari 2012
Visa mer
25
4

Du behöver

  • 400 g blodpudding, skuren i tärningar
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 2 svenska syrliga äpplen, i bitar

Till kryddblandingen

  • 1 tsk mejram
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • salt och peppar

Vitkålssallad

  • 0,25 st vitkålshuvud, hyvlat
  • 1 dl filmjölk
  • salt och svartpeppar

Svartvinbärschutney

  • 1 dl svarta vinbär
  • 0,5 dl cumberlandsås

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.
  2. Stek blodpuddingen i fläsk i smör i en stekpanna. Smaksätt med kryddblandningen.
  3. Tillsätt lök och äpple och stek ytterligare några minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitkålssalladen.
  5. Blanda svarta vinbär och cumberlandsås.
  6. Servera blodpudding, äpple och fläsk med vitkålssallad och svartvinbärschutney.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept