Hemlagad vaniljsås

15 min
6 - 8 personer
Hemlagad vaniljsås
Foto: TV4

Bjud på äkta vaniljsås gjord på hel vaniljstång. Underbart gott till kakor och smulpajer!

19 oktober 2011
Visa mer
15 min
6 - 8 personer

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 st äggulor

Gör så här

  1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept