Hemlagad vaniljglass med rabarberfyllning

30 m + frystid
4
Hemlagad vaniljglass med rabarberfyllning
Foto: TV4

Vaniljglass med rabarberswirl och rostad mandel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 september 2015
Visa mer
30 m + frystid
4

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 kruka citronmeliss
  • 0,5 dl rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Värm rabarbern tills den delar sig, tillsätt sockret och låt svalna innan den rörs ned i grädden.
  2. Vispa upp grädden till vändbar konsistens, tillsätt 1 tsk vaniljsocker och vänd ner 2 äggulor försiktigt.
  3. Portionera ut glassen i coupeglas och ställ in i frysen.
  4. Rosta mandeln under uppsikt i torr panna på hög värme.
  5. Ta ut glassen ca en timme före serveringen så att den hinner mjukna och garnera med den rostade mandeln och citronmelissen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept