Hemlagad senap

Hemlagad senap
Foto: TV4

Senap måste du ha på ditt julbord. Den här senapen lagas av gula senapsfrön för att det ger så fin ljus färg. Vill du hellre ha mörkare senap tar du svarta senapsfrön. Observera att senapsfröna ska stå över natten och marinera i kaffe och vin. Gör inte för stor sats utan rör hellre ihop ny senap flera gånger under helgen. Det här också är en bra sista minuten present att ta med på julens kalas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Dag 1:

  • 0,5 dl gula senapsfrön
  • 3 msk torrt, vitt vin
  • 2 msk kokt, starkt kaffe

Dag 2:

  • 4 msk Colmans senapspulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dag 1: Krossa senapsfröna jämnt i en mortel. "Skruva" mortelstöten tills fröna börjat krossas, sedan går det lättare.
  2. Blanda de krossade fröna med kaffet och det vita vinet och låt stå över natten.
  3. Dag 2: Blanda därefter i senapspulver, sirap, vinäger, salt och peppar till en jämn smet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept