Hemlagad salsicca

Hemlagad salsicca
Foto: TV4

Du behöver en köttkvarn eller en matberedare för att kunna laga den här korven. Smeten ska vila över natten, fjälstren ska blötläggas i 15 minuter och den färdiga korven ska vila svalt i 5 timmar, så ta med det i planeringen.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1,4 kg färskt fläskkött av bog
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 vitlöksklyfta

Du behöver också:

  • 2 m fjälster
  • 2 msk pressad citronsaft
  • bomullsnöre

Gör så här

  1. Mal fläskköttet en gång på grova skivan i köttkvarn eller hacka det grovt i matberedare. Lägg över i en skål och tillsätt vitpeppar, sambal och fänkålsfrö. Pressa ner vitlöken och blanda noga. Täck med plastfolie och låt smeten vila i kylskåp över natten.
  2. Pressa ner citronsaften i en skål och lägg i fjälstren. Häll på kallt vatten så att det täcker. Låt vila 15 minuter. Torka fjälstren torra. Fyll fjälstren med korvsmeten och knyt åt med ca 10 cm mellanrum. Pricka små hål i korven med tandpetare.
  3. Kyl de färdiga korvarna i 5 timmar. Efter det är korvarna klara stekas. Det tar ca 15 minuter att steka dem på låg värme. Se till att korvarna får fin färg på alla sidor. Låt den stekta korven rinna av på hushållspapper före servering. Tips: Korvarna kan även rökas eller kokas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept