Hemgjorda grissini

Hemgjorda grissini
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Hemgjorda grissini

8 ingredienser

Johan Sörbergs recept på hemgjorda brödpinnar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 300 g vatten
  • 320 g vetemjöl
  • 150 g durumvetemjöl
  • 20 g olivolja
  • 15 g jäst
  • 15 g salt

Pensling

  • ägg
  • valfri topping

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till en deg med hjälp av en bakmaskin. Degen ska blandas i 10-20 minuter så glutenet blir fullt utvecklat.
  2. Låt degen vila 20 min .
  3. Dela och rulla ut till grissini-pinnar. Pensla med ägg och strö på valfri topping.
  4. Jäs ca 20 minuter.
  5. Grädda i 210 grader, ca 7-8 minuter.